Nasze wielkie wsparcie - falkortv.github.io
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
System bazuje na Windowsie 11 Home 22621.1702, został przygotowany i przetestowany na prawdziwym sprzęcie, nie testuje na wirtualkach.
Czemu system nie jest oparty na najnowszej wersji? Hmm, po 1 Microsoft ostatnio dodał Ekran startowy w Ustawieniach i cięzko wywalić z niego wszystkie nawiązania do konta Microsoft(którego w moim systemie nie użyjecie bo nie ma tak żadnych aplikacji)
Dodatkowo - tworze ten system dla własnego użytku + plus udostępniam go dla chętnych, a dla mnie ważna jest stabilność i gotowość do pracy, a nie pare nowych dodatków które utrudnią mi przygotowanie go dla siebie.
WAŻNA UWAGA! PRZY INSTALACJI FALKOROS KOMPUTER DO SAMEGO PULPITU MUSI BYĆ ODŁĄCZONY OD INTERNETU!
DODATKOWO: W RUFUSIE PRZY TWORZENIU INSTALATORA ODZNACZAMY OPCJE USUWANIA OGRANICZEŃ RAMU, SECUREBOOTA I KONTA ONLINE! OBRAZ JEST PRZYGOTOWANY ŻEBY WSZYSTKO OMIJAĆ A RUFUS USZKADZA USTAWIENIA!
Jest to wersja BETA, proszę o testy i poprawie ten build
Usunięte mnóstwo rzeczy, więc po prostu powiem co mamy:
- Przy instalacji wybieramy tylko partycje na której instalujemy Windowsa
- Konfiguracja polega tylko na utworzeniu konta oraz hasła jeśli chcemy
- I teraz spora zmiana, na pulpicie na pewno zobaczycie plik przywrócenia klasycznego PPM z Windowsa 10
Zostało:
- Zintegrowany .Net Framework 3.5
- Zintegrowany 7-zip
- Sterowniki do WIFI/BT itd.
Wiekszość usług została po prostu wyłączona, z screenów zmieniło się to, że mamy przypisanie 7-Zipa do plików, oraz usunięte z paska Widgety oraz Teams(które tak nie działały)
Wersja Core:
Nie instaluje nic poza 7Zipem i na pulpicie jest internetowy instalator Chrome(jeśli chcesz inną, możesz sobie dograć z Pendrive)
Wersja Full:
Na start mamy wgrane VC++. DirectX, 7zip, Winaero Tweaker, Google Chrome, Notepad++
Znane mi blędy na teraz:
1 - Wymuszenie automatycznej zmiany na klasyczny wygląd PPM
2 - Pośpieszyłem się i przypadkiem wywaliłem Kosz z pulpitu(można przywrócić, w pełnym buildzie przywróce)
3 - Po 1 uruchomieniu motyw zmienia się na czarny, lecz dolny pasek zostaje biały. Wystarczy uruchomić ponownie
Rozmiar ISO Core - 1.49GB
Po instalacji:
Zajęte na dysku - 7GB
Zużycie Ramu w idle po 2 uruchomieniu: 1.2-1.4GB
Rozmiar ISO Full - 1.72GB
Po instalacji:
Zajęte na dysku - 8GB
Zużycie Ramu w idle po 2 uruchomieniu: 1.2-1.4GB
Pobieranie
https://falkortv.github.io/w11.html
Strony: 1